Ha llegado Franzine!Ha llegado Franzine!Arriba Franzine!

El divendres passat es va presentar el Franzine, una iniciativa que arriba de la mà de la il·lustradora Alba Lopez i l’escriptor Francesc Xavier Soler i que pretén ser una plataforma i un punt de trobada obert a qualsevol persona amb inquietuds artístiques que vulga participar.
La iniciativa ha quallat en forma de pàgina web i revista de caràcter quadrimestral que s’editarà de moment en format digital, tot i que l’Alba i Soler ja s’estan plantejant el salt al format paper amb l’ajuda del micromecenatge.
El fanzine Franzine s’inspira en fanzines de gran qualitat com el Fanzine Pandemia i els fanzines del benisser Jaume Ivars i està escrit tant en Valencià com en Anglés, la primera per ser la pròpia i la segona per arribar al màxim nombre d’interessats.
El primer número del Franzine està dedicat a la imatge i inclou poderoses imatges i il·lustracions, obra d’Alba, a partir de les quals Francesc Xavier Soler ha construït els seus textos en un procés creatiu que es deixa veure en els poemes visuals que apareixen a la segona part de la revista. El segon número del Franzine apareixerà a la primavera de 2014 i estarà dedicat a la poesia.
Cal destacar també que Franzine ha vingut acompanyat d’una promoció a Internet amb xicotets curts protagonitzats per actors benissers com Joan Nave, Imma Rodriguez, Maria Mas o Nydia Crespo.
infobenissa

El pasado viernes se presentó el Franzine, una iniciativa que llega de la mano de la ilustradora Alba Lopez y el escritor Francesc Xavier Soler y que pretende ser una plataforma y un punto de encuentro abierto a cualquier persona con inquietudes artísticas que quiera participar.
La iniciativa ha cuajado en forma de página web y revista de carácter cuatrimestral que se editará el momento en formato digital, aunque Alba y Soler ya se están planteando el salto al formato papel con la ayuda del micromecenaje.
El fanzine Franzine se inspira en fanzines de gran calidad como el Fanzine Pandemia y los fanzines del benissero Jaume Ivars y está escrito tanto en Valenciano como en Inglés, la primera por ser la propia y la segunda para llegar al máximo número de interesados.
El primer número del Franzine está dedicado a la imagen e incluye poderosas imágenes e ilustraciones obra de Alba, a partir de las cuales Francisco Javier Soler ha construido sus textos en un proceso creativo que se deja ver en los poemas visuales que aparecen en la segunda parte de la revista. El segundo número del Franzine aparecerá en la primavera de 2014 y estará dedicado a la poesía.
Cabe destacar también que Franzine ha venido acompañado de una promoción en internet con pequeños cortos protagonizados por actores beniseros como Joan Nave, Imma Rodriguez, Maria Mas o Nydia Crespo.

infobenissa

Leave a Comment