El GAB inaugura la seua exposició sonoraEl GAB inaugura su exposición sonoraEl GAB inaugura su exposición sonora

Divendres passat, 13 de febrer, va tindre lloc la inauguració de l’exposició “SHSSS El so com a element artístic”, un nou projecte del Grup d’Artistes de Benissa GAB que inclou a més de l’exposició, tallers i activitats.

En la presentació, en la qual van intervindre la regidora de Cultura, Pepa Martí, i el batle i Diputat de Cultura, Juan Bautista Roselló, els membres d’aquesta associació van sorprendre al públic assistent amb la lectura en cinc idiomes diferents i de manera simultània de la classificació que fa dels sorolls Luigi Russolo, artista futurista italià. Després dels parlaments es va tirar una traca virtual.

El nombrós públic assistent va poder veure en primer lloc la sèrie de fotografies de músics de carrer de Guillermo Berenguer, seguida d’un dibuix d’Alba López Soler que s’acompanya amb un vídeo d’animació que arriba al “cor” . Per la seua banda, Patricia Ropohl va fer un llenç “sonor” homenatge a un gran pianista. Les campanes de ceràmica de la instal·lació del TAPIS i Encarna Soler no paraven de repicar. Instruments estranys com l’Arphoni o la Bicibela de Teresa Iborra i Rosa Sala, un sambori musical de Maria Ortiz, un micròfon-dutxa que capta els nostres sons per a reflectir-los en una pantalla d’Ecky o un llenç “So d’aigua” que emmarca nombrosos pals d’aigua poden veure’s en l’exposició.


Quatre instal·lacions completen la mostra: Llar, Àrea de descans, Deu sense fi i Bastidors sonors, obres de Teresa Iborra i Rosa Sala. Moltes de les peces requereixen l’acció de l’espectador que es converteix en participant de l’exposició que es completa amb diverses activitats programades a la sala.
infobenissa

El pasado viernes, 13 de febrero, tuvo lugar la inauguración de la exposición «SHSSS El sonido como elemento artístico», un nuevo proyecto del Grupo de Artistas de Benissa GAB que incluye además de la exposición, talleres y actividades.

En la presentación, en la que intervinieron la concejala de Cultura, Pepa Martí, y el Alcalde y Diputado de Cultura, Juan Bautista Roselló, los miembros de esta asociación sorprendieron al público asistente con la lectura en cinco idiomas diferentes y de manera simultánea de la clasificación que hace de los ruidos Luigi Russolo, artista futurista italiano. Tras los parlamentos se echó una traca virtual.

 

El numeroso público asistente pudo ver en primer lugar la serie de fotografías de músicos de calle de Guillermo Berenguer, seguida de un dibujo de Alba López Soler que se acompaña con un vídeo de animación que llega al «corazón». Por su parte, Patricia Ropohl hizo un lienzo «sonoro» homenaje a un gran pianista. Las campanas de cerámica de la instalación del TAPIS y Encarna Soler no paraban de repicar. Instrumentos extraños como el Arphoni o Bicibela de Teresa Iborra y Rosa Sala, un rayuela musical de María Ortiz, un micrófono-ducha que capta nuestros sonidos para reflejarlos en una pantalla de Ecky o un lienzo «Sonido de agua «que enmarca numerosos palos de agua pueden verse en la exposición.

Cuatro instalaciones completan la muestra: Hogar, Área de descanso, Diez sin fin y Bastidores sonoros, obras de Teresa Iborra y Rosa Sala. Muchas de las piezas requieren la acción del espectador que se convierte en participante de la exposición que se completa con diversas actividades programadas en la sala

infobenissa

Leave a Comment