Exposición en IB ISABEL BILBAO Galería de ArteExposición en IB ISABEL BILBAO Galería de ArteExposició en IB ISABEL BILBAO Galería de Arte

Encarna Soler Peris i Alba López Soler, ceramista i dibuixant, tia i neboda, realitzen una exposició vis a vis a la sala Cafè d’Art que dirigeix IB Isabel Bilbao Galeria d’Art, aquest mes de setembre i fins al dimecres dia 18. La idea sorgeix de fer conviure els traços del dibuix sobre paper, fusta o paret, com és el cas de l’obra que presenta Alba López, amb les línies de craquelat del Rakú japonès que Encarna Soler aconsegueix en els seus bols de te, atuells i plats. Com a resultat sorgeix una exposició on es compassen els negres, grafits i grisos, on es completen les anades i vingudes del llapis amb les empremtes dissenyades sobre el fang, i es confronten les trames i els cercles ceràmics amb les formes del dibuix, de vegades soltes i lliures creant una escena, de vegades atapeïdes i espesses reflectint la textura del cabell o de la pell.
La quasi absència de color col·labora a crear un ambient singular on els ‘Contracontes’ d’Alba López expressen la seva inquietant imatge en un entorn favorable a la contemplació ia la reinterpretació d’alguns dels relats més memorables de la nostra infància i entre ells, el de la Caputxeta, Repunxeta o Blancaneus.
Isabel Bilbao

Encarna Soler Peris y Alba López Soler, ceramista y dibujante, tía y sobrina, realizan una exposición vis a vis en la sala Café d’Art que dirige IB Isabel Bilbao Galería de Arte, este mes de Septiembre y hasta el miércoles día 18. La idea surge de hacer convivir los trazos del dibujo sobre papel, madera o pared, como es el caso de la obra que presenta Alba López, con las líneas de craquelado del Rakú japonés que Encarna Soler consigue en sus cuencos de té, vasijas y platos. Como resultado surge una exposición donde se acompasan los negros, grafitos y grises, se completan las idas y venidas del lápiz con las improntas diseñadas sobre el barro, y se confrontan los círculos, tramas y requiebros cerámicos con las formas del dibujo, a veces sueltas y libres creando una escena, a veces apretadas y espesas reflejando la textura del cabello o de la piel.

La casi ausencia de color colabora a crear un ambiente singular donde los ‘Contracontes’ (Contracuentos) de Alba López expresan su inquietante imagen en un entorno favorable a la contemplación y a la reinterpretación de algunos de los relatos más memorables de nuestra infancia y entre ellos, el de Caperucita, Rapuncell o Blancanieves.

Isabel Bilbao

Leave a Comment