Alba López, la artista que humaniza a los animales

Una gran dibujante que coge tan solo su lápiz negro en manos y es capaz de reflejar un detallismo, una precisión y una sensibilidad extraordinaria, donde sus obras parecen salirse de los límites del cuadro.
Hoy hablamos con ella con motivo de su muestra que ha titulado “Animalades”, que expone hasta el día 24 de enero en Temps de Café en Benissa. Una serie de siete cuadros de 50×50, así como otras 7 ilustraciones de formato más pequeño.
Alba López nos explica que la técnica que emplea es el lápiz para dibujar el animal y la tinta para la vestimenta, creando la diferencia entre ambos, pero a la vez son dos estilos que se combinan a la perfección.
A través de sus cuadros, la benissera humaniza a los animales, jirafas con pajarita, tigres, hipopótamos, leones, monos o elefantes, todos con su propio estilo, porque, según considera, “en muchos casos, son más humanos que las personas”.

“Siempre me han gustado mucho los animales y dibujarlos es algo que me encanta. Simplemente disfruto”, apunta Alba López, quien afirma que aunque es la primera vez que se exponen, desde hace un tiempo lleva trabajando en esa línea para hacer imágenes corporativas de productos, empresas o particulares.
“Animalades” es un paseo por la realidad, por la expresividad y el detallismo donde Alba López expresa a través de ellos su pasión y como bien dice ella, “¿Animales humanizados o humanos animales?”.
El Mirall de La Marina

El GAB inaugura la seua exposició sonora

Divendres passat, 13 de febrer, va tindre lloc la inauguració de l’exposició “SHSSS El so com a element artístic”, un nou projecte del Grup d’Artistes de Benissa GAB que inclou a més de l’exposició, tallers i activitats.

En la presentació, en la qual van intervindre la regidora de Cultura, Pepa Martí, i el batle i Diputat de Cultura, Juan Bautista Roselló, els membres d’aquesta associació van sorprendre al públic assistent amb la lectura en cinc idiomes diferents i de manera simultània de la classificació que fa dels sorolls Luigi Russolo, artista futurista italià. Després dels parlaments es va tirar una traca virtual.

El nombrós públic assistent va poder veure en primer lloc la sèrie de fotografies de músics de carrer de Guillermo Berenguer, seguida d’un dibuix d’Alba López Soler que s’acompanya amb un vídeo d’animació que arriba al “cor” . Per la seua banda, Patricia Ropohl va fer un llenç “sonor” homenatge a un gran pianista. Les campanes de ceràmica de la instal·lació del TAPIS i Encarna Soler no paraven de repicar. Instruments estranys com l’Arphoni o la Bicibela de Teresa Iborra i Rosa Sala, un sambori musical de Maria Ortiz, un micròfon-dutxa que capta els nostres sons per a reflectir-los en una pantalla d’Ecky o un llenç “So d’aigua” que emmarca nombrosos pals d’aigua poden veure’s en l’exposició.


Quatre instal·lacions completen la mostra: Llar, Àrea de descans, Deu sense fi i Bastidors sonors, obres de Teresa Iborra i Rosa Sala. Moltes de les peces requereixen l’acció de l’espectador que es converteix en participant de l’exposició que es completa amb diverses activitats programades a la sala.
infobenissa

Exposició “Aigua·Terra·Aire” a Nidok (Barcelona)

En aquesta exposició, Alba López Soler ens presenta uns traços de dibuix sobre paper amb línies sóltes i lliures, que difereixen amb el que es el seu habitual treball presidit pel detallisme i realitzat simplement a llapis. En aquesta ocasió, en canvi, el color és un element cabdal en totes les il·lustracions.

Aigua·Terra·Aire fa referència a tres elements essencials de la natura, els quals estan representats a través d’ella, utilitzant com a simbols identificadors els animals, i convertint-los per uns dies en els protagonistes d’una exposició barrejada d’harmonia i color.

Es podrà visitar del 31 d’octubre fins al 27 de novembre de 2014 al Carrer d’en Grassot, 97 (Barcelona).

Nidok Coworking

Seleccionada en la XI mostra de ‘Art al Vent’

Actualment, ART AL VENT és la mostra a l’aire lliure de creació tèxtil contemporani més important d’Espanya, així mateix és la mostra més internacional que se celebra a la Comunitat Valenciana. Veure el catàleg.

El públic receptor es revela en aquesta edició com al motor i significat de l’exposició. Art al Vent va treure al carrer l’art contemporani perquè comuniqués amb persones no habituades a ell. Onze anys després és el públic que ha anat aprenent i assumint aquesta nova realitat com a jutge, és ell qui reclama la seva exposició, la defensa i fa gala de la mateixa. L’esforç de comunicació del públic amb la mostra és un gran acte de generositat.

Aquest any la mostra ha aconseguit formar part de la World Tèxtil Art Association i de la Surface Design, dues agrupacions artístiques amb més rellevància mundial.

El 2014 s’han presentat 190 obres a concurs, sent seleccionades 130, les quals es podran visitar des del 14 d’Agost fins al 7 de Setembre pel carrers de Gata.

Art al vent

Exposició “Art Menut, Art Gran” al Centre d’Art Taller d’Ivars

El Grup d’Artistes de Benissa (GAB) presentarà divendres que ve, 14 de febrer, a les 19h el seu tercer treball col·lectiu en el qual es pretén donar protagonisme a la creativitat infantil en un joc entre art de grans i art de menuts.
El projecte, que s’anomena “Art Menut, Art Gran” inclou:

  • Una xerrada: Teo San José , escultor i director de la Fundació “Semillas por la Paz” oferirà una xerrada sobre art per al desenvolupament de la confiança conscient (© Clay Healing Technique) especial per a pares i professors en la qual s’explicarà com l’art, a través d’aquesta tècnica pot ajudar a eliminar la violència en els joves. Serà el pròxim divendres 14 a les 19h (abans de la inauguració).
  • Una exposició, que s’inaugurarà el 14 de febrer al Centre d’Art Taller d’Ivars a les 20h i romandrà oberta fins el diumenge 2 de març. L’exposició estarà composta per obres de xicotets artistes i les interpretacions que d’elles han fet els 10 artistes del GAB participants en aquest projecte. I a més, les peces dels xiquets participants en el taller de pintura creativa barrejades amb les d’artistes membres del GAB. En aquest espai es convidarà a jugar al visitant a endevinar quines peces són dels artistes adults i quines són dels més menuts.
  • Dos tallers per a xiquets: un ja realitzat de pintura creativa en el qual van participar 9 xiquets i xiquetes i els treballs dels quals s’exposaran també en la mateixa exposició. L’altre, un altre taller de fang que tindrà lloc dissabte que ve, 15 de febrer, també per a xiquets a l’aula de ceràmica de l’Escola d’Adults. Aquest últim taller serà a càrrec de l’artista escultor Teo San José.

L’associació Grup d’Artistes de Benissa convida a pares i xiquets a visitar aquesta divertida i sorprenent exposició i a participar en les activitats programades.
GAB

 

IB Isabel Bilbao presenta “Tot sobre paper”

IB Isabel Bilbao, galeria d’art presenta a la sala Café d’Art del carrer Andres Lambert 4 i 6 de Xàbia l’exposició Tot sobre paper del 7 de febrer al 5 de març amb obres d’Antonio Abellán, Anna Perles, Alba López, Alberto Morago, Cáliz Pallarés, Fernando Evangelio, Jaume Monfort, Javier Lorenzo, Jorge Castro Gçomez, José Arias, José Portilla, José Sivera, Josepa Gilabert, Ramón Pérez Carrió, entre d’altres. Si poden veure dibuixos, gravats, pintura i escultura.
bonart

 

Arriba Franzine!

El divendres passat es va presentar el Franzine, una iniciativa que arriba de la mà de la il·lustradora Alba Lopez i l’escriptor Francesc Xavier Soler i que pretén ser una plataforma i un punt de trobada obert a qualsevol persona amb inquietuds artístiques que vulga participar.
La iniciativa ha quallat en forma de pàgina web i revista de caràcter quadrimestral que s’editarà de moment en format digital, tot i que l’Alba i Soler ja s’estan plantejant el salt al format paper amb l’ajuda del micromecenatge.
El fanzine Franzine s’inspira en fanzines de gran qualitat com el Fanzine Pandemia i els fanzines del benisser Jaume Ivars i està escrit tant en Valencià com en Anglés, la primera per ser la pròpia i la segona per arribar al màxim nombre d’interessats.
El primer número del Franzine està dedicat a la imatge i inclou poderoses imatges i il·lustracions, obra d’Alba, a partir de les quals Francesc Xavier Soler ha construït els seus textos en un procés creatiu que es deixa veure en els poemes visuals que apareixen a la segona part de la revista. El segon número del Franzine apareixerà a la primavera de 2014 i estarà dedicat a la poesia.
Cal destacar també que Franzine ha vingut acompanyat d’una promoció a Internet amb xicotets curts protagonitzats per actors benissers com Joan Nave, Imma Rodriguez, Maria Mas o Nydia Crespo.
infobenissa

Exposició en IB ISABEL BILBAO Galería de Arte

Encarna Soler Peris i Alba López Soler, ceramista i dibuixant, tia i neboda, realitzen una exposició vis a vis a la sala Cafè d’Art que dirigeix IB Isabel Bilbao Galeria d’Art, aquest mes de setembre i fins al dimecres dia 18. La idea sorgeix de fer conviure els traços del dibuix sobre paper, fusta o paret, com és el cas de l’obra que presenta Alba López, amb les línies de craquelat del Rakú japonès que Encarna Soler aconsegueix en els seus bols de te, atuells i plats. Com a resultat sorgeix una exposició on es compassen els negres, grafits i grisos, on es completen les anades i vingudes del llapis amb les empremtes dissenyades sobre el fang, i es confronten les trames i els cercles ceràmics amb les formes del dibuix, de vegades soltes i lliures creant una escena, de vegades atapeïdes i espesses reflectint la textura del cabell o de la pell.
La quasi absència de color col·labora a crear un ambient singular on els ‘Contracontes’ d’Alba López expressen la seva inquietant imatge en un entorn favorable a la contemplació ia la reinterpretació d’alguns dels relats més memorables de la nostra infància i entre ells, el de la Caputxeta, Repunxeta o Blancaneus.
Isabel Bilbao